Doelstelling

 

Het is onze doelstelling om binnen de normen van de Rasstandaard voor de Duitse Herdershond gezonde, actieve, sociale, werklustige Duitse Herders te fokken waarmee op hoog niveau gewerkt kan worden in de kynologie en de africhting. Wij zijn van mening dat de beroemde honden uit de kennels van Von Arminius en Von der Wienerau voorbeelden zijn van Duitse Herders die bijna aan het ideaalbeeld, zoals geschetst in de rasstandaard, voldoen.

Onze doelstelling sluit daarmee aan op de uitgangspunten en basisprincipes zoals die door Ritmeester Von Stephanitz – de grondlegger van het ras van de Duitse Herdershond – zijn bepaald. Deze uitgangspunten en basisprincipes geven aan dat de Duitse Herder een hondenras is wat voor meerdere doeleinden geschikt moet zijn. Wij willen deze uitgangspunten en basisprincipes – in combinatie met de normen van de Rasstandaard – vorm geven via ons fokbeleid.


De betekenis

Dit betekent dat je met onze honden op alle terreinen binnen de actieve hondensport (zoals exterieurwestrijden, de africhting, behendigheid, fly-ball etc.) en daar buiten bezig moet kunnen zijn. Daarnaast moet je onze honden ook altijd uitstekend kunnen houden als een goede gezinshond. We gaan als fokker altijd uit van de kwaliteit van onze teven. Deze vormen de basis voor ons fokprogramma. We laten onze teven dekken door topreuen uit diverse landen. Beide toekomstige ouders zijn altijd goed bevonden op fokgeschiktheid (KKL 1/1a), bezitten minimaal VH.I of SchH.I en de Duitse normering ‘a’ of de Nederlandse normering HD ± voor Heupdysplasie.