Onze honden

 

In onze kennel hebben we  senioren, dekreuen, fok- en showteven, jonge talenten en een aantal veel belovende pups. Die hebben we natuurlijk niet allemaal thuis. Dan zouden we namelijk niet in staat zijn om alle honden voldoende aandacht te schenken.
We hebben een aantal honden bij particulieren ondergebracht in een zogenaamde mede-eigenaarconstructie.

 


Mede-eigenaarschap

Soms willen we graag een pup aanhouden, terwijl we zelf geen plaats en / of tijd hebben voor nog een jong talentje. Het is dan beter een mede-eigenaar te zoeken voor zo´n hondje in plaats van het hondje bij ons zelf te houden. Door gebrek aan plaats, tijd en dus aandacht zou het hondje bij ons alleen maar verpieteren.
Het mede-eigenaarschap is voor betrokkenen geen vrijblijvende zaak. Zo moet de mede-eigenaar wel bereid zijn om met de hond te gaan trainen op een Kringgroep van de VDH. Met trainen bedoelen we dan de trainingen voor VZH, UV en het VH-programma en de Ringtraining.
Net als bij het volledig eigenaarschap, brengt het mede-eigenaarschap kosten met zich mee. Hierover en over andere practische zaken worden met de mede-eigenaar van een Duitse Herder uit onze kennel duidelijke afspraken gemaakt.


Import en export

We hebben goede contacten met topfokkers in binnen- en buitenland en veel ervaring met het transporteren van honden wereldwijd. Daarom worden we regelmatig gevraagd om een hond te helpen importeren of exporteren.